Tuesday, 17 March 2015

Diary 2




Hmm
Kehidupan Master



Mencabar beb mencabar,
Mencabar kalau x de planning study betul2x.


asal nak sambung study je
memang x ke mana,

Memang kena planning,
Memang kena ada schedule
apa yang kita nak dari master ni,

Macam degree dulu ada aim,
tetiba time Master ni x tulis aim macam tu pula,


Argh! 
Lost, lost, lost
rasa macam looser!

Err
Ayah selalu push pesan,
P pulun tesis tu betul2x.

Betul tu abah,
tapi tu la sibuk dengan persatuan/kelab bagai 


Dah la x reti nak susun masa elok2x.
Habis punah semua

Orang cemerlang dia dah susun dari awal.
Ish3x,
aku x tahu la kenapa rasa macam hilang semangat je ni


Rasa macam x de arah tujuan pula,
sedangkan ada je,
Aku rasa aku yang kosong,
Kosong, kosong, kosong.


Rasa macam aku x tahu,
future nanti nak jadi apa.
Sebab dari kecil mak ayah yang tolong susunkan.
Ikut flow, ikut arus.

Pernah je masa zaman sek men,
Konon x nak dengar cakap ayah nak buat keputusan sendiri
konon rasa macam dah besar

Last2x, 
sendiri yang 'kiok'
Argh!
Sejak dari tu x berani nak lawan cakap dan buat keputusan sendiri.


Benarlah kata pepatah,
orang tua lebih makan garam dari kita.

Jangan nak lawan cakap,
Neraka tau x, neraka!


Apa2xpun, 
Umi abah,
Along sayang umi abah!

Tanpa diorang,
tak wujudlah kita di muka bumi ni.


* Celoteh2x lagi.
Jangan bosan membaca ya!


[17 Mac 2015]
11.19 PM
Rumah Terchenta


No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...