Friday, 30 April 2010

Apa yang ada jarang disyukuri..

1 comments






Kemaafan

0 comments

 Awal kalam,,saiedah hendak memohon ribuan kemaafan,,
kerana tidak membalas lawatan blogger2 yang terjah ke mari,,,
memang bukan niat dihati untuk tidak membalas lawatan,,t
etapi saya terlalu sibuk 2 3 hari ni,,sebab terpaksa pindah rumah,,



Thursday, 29 April 2010

Masa..

2 comments
Masa itu sangat berrharga,,
jadi bagaimana kita henda menghargainya??
kita haruslah memanfaatkan setiap detik saat yang ada dengan pekara yang berfaedah yang membawa kepada kebaikan dan pembentukan rohani lebih teguh dan kental ketaqwaannya kepada Allah dan sahsiah lebih hebat dan unggul,,bukannya semakin hari lebih teruk dan makin parah,,






Tuesday, 27 April 2010

Adam,,

2 comments






Wahai Adam





Maafkan aku jika coretan ini memanaskan hatimu. Sesungguhnya aku adalah Hawa, temanmu yang kau pinta semasa kesunyian di syurga dahulu.

Wahai Adam

Aku asalnya dari tulang rusukmu yang bengkok. Jadi tidak hairanlah jika perjalanan hidupku sentiasa inginkan bimbingan darimu, sentiasa mau terpesong dari landasan, kerana aku buruan syaitan.






Hide shout box

5 comments

                            assalamualaikum,,kepada semua blogger2 yang dihormati,,saya hendak berkongsi widget baru yang saya dh jumpe cara nak buat die,,hehe ^O^...name widget ni shoutbox tersembunyi,,tujuannya utk jimat ruang atau trend terbaru,,(tapi tk tau masih baru lg atau dh lame)..kepada sesiapa yang suka mencuba widget tebaru silalah mencubanya,,=D..Tutorial ni boleh guna di blogspot dan wordpress. Jangan risau, senang je. Hanya copy paste je code kat bawah ni. Kalau pandai edit, edit lah apa yang patut. Rasanya tak edit pun dah cukup cun.




Problem Coming.....

5 comments

masalah???siapa y tidak ade masalah??
mustahil ,,setiap org mesti ade masalah yang tersendiri ,,,
y membezakan adlh menzahirkn riak2 wajah y bermasalah tu shj,,,
ade y memendam shj,,sehingga cukup masenye,,meletus begitu shj,,
sebenarnye tidak elok,,memendam masalah y kite ade,,,



Monday, 26 April 2010

Kenapa doa kita tidak dikabulkan

7 comments
pernah tak kite sume terfikir kenapa doa kita masih tidak dikabulkan,,
sbnrnye sume org pasti merasakn perasaan ini..sehinggakan ade y mudah berputus asa,
mudah mengeluh malah menyalahkan pd Allah kerana tidak 
menunaikan hajat mereka2 ni,, 
tetapi mereka2 ni,,pernah tk terpikir atau muhasabah atau mengimbas kembali,,
kenapa doa aku tk termakbul lg,,
alasan y biasanya org2 kite ckp,,allah belum kabulkan lg sbb belum masanya lg,,
ya betul tu,,sume alasan2 y disebutkan mmg betul,,
Tetapi punca utama yang menyebabkan doa tidak 
dimakbulkan atau belum lg dikabulkan ade 3 perkara....
terus follow topik ni,,mungkin ini penyelesaian bg diri kita...




Andai kamu menjadi "imamku" kelak

5 comments



Entry kali ini sepenuhnya dari sahabat sekolah saya,,
saya rasa tersentuh bila kata2 nya tentang harapan dan doanya
kepada bakal jodohnya yang akan datang sangat tulus suci dan murni,,
saya telah meminta kebenaran darinya untuk menyiarkan entry ni,,
tuan empunya diri ini adalah seorang yang merendah diri,,
iaitu ct fatimah,,terima kasih imah,,=D
pesanannya adalah sampai2kanlah dan sebarkan kepada pembaca2 yang lain,,
saya kata insyaallah,,dengan semampunya
saya harap para pembaca entry ini,, lagi2 bagi para2 wanita/muslimah
terbuka hati dan jiwa yang kini masih buntu dalam pencarian,,hehe
ikuti entry kali ini dengan sepenuh perasaan,,


Sunday, 25 April 2010

1 st time kene tag..

4 comments
                                                    
  

  

UPU ResuLt 2010

1 comments
Tarikh semakan keputusan permohonan ke ipta kemasukan 2010
semua peringkat ade,,jangan terlepas tarikh2 penting ni,,
klu tk kene ulang setahun blk,,peka dgn trkh2 ni,,ingat!!

Hidup Bagai Pelangi Petang..

2 comments




sesekali hidup perlu meniti awan kelabu
dalam menongkah arus perjalanan panjang
kerana hidup penuh dengan tuntutan dan pengorbanan..
bila gerimis tak sudi menghampi mentari pun berlabuh,,
kerana janjiNya di ufuk timur tak mungkin mungkiri..
hidup ini bagai pelangi petang,,
tak bercahaya namun berseri..
dan hanya seketika cuma,,
kan pergi bila senja menyapa sepi..
dalam semua yang sementara kecuali dia Yang Maha Esa..
mana pun janji pada hati manusia bukannya satu yang pasti,,
hidup hanya sementara akhirat selamanya
beramal lah kita untuk ke sana..

Pengundi ( Rakyat) dan pemimpin

1 comments
2P are related each other..
"Pengundi dan Pemimpin''




" Rakyat dan Pemimpin saling berkait antara satu sama lain..Sebagai rakyat yang bertanggungjawab dan amanah, PeRluLah MemaiNkaN PeRaNan. Semua Pengundi itu adalah Rakyat, tetapi tidak semua rakyat itu menjadi pengundi dan turun mengundi, Mengapa ini terjadi?."

Setiap kamu adalah pemimpin dan setiap kamu akan ditanya mengenai kepimpinannya. Imam (pemerintah) adalah pemimpin dan akan ditanya mengenai kepimpinannya. Suami adalah pemimpin dan akan ditanya mengenai kepimpinannya. Wanita adalah pemimpin di rumah suaminya dan akan ditanya mengenai kepimpinannya. Khadam (orang gaji) adalah pemimpin kepada harta benda yang diamanahkan kepadanya dan dia akan ditanya mengenai kepimpinannya. Tiap-tiap kamu adalah pemimpin dan kamu akan ditanya mengenai kepimpinan kamu.” 

(Hadith riwayat al-Bukhari, Muslim, Abu Daud, al-Tirmizi dan Ahmad)

Saturday, 24 April 2010

Contest..

4 comments
TO--MS MPC
TAJUK: HAPPY TUE BESDAY FOR U..
HERE MY SUGGESTION FOR U...
BEFORE U GIFT HIM SOME PRESENT,,
U SERVE IT HIS DINNER OR LUNCH TIME,,
SAYA SENDIRI PUN TAK RETI NAK BAGI HADIAH
APE KT SESIAPA..
CUME SAYA TAHU,,BELANJA ORANG TU MAKAN...
BUAT SUPRISE PARTY KE,,
KLU BAB2 HADIAH NI MEMANG TAK RETI NAK 
PILIH APE,,APE YANG SESUAI KT ORANG NI,,
MEMANG PENING KLU NAK DIFIKIRKAN,,
JADI INI SAHAJA YANG SAYA DAPAT TOLONG,,,

Friday, 23 April 2010

Ya Rasulullah

0 comments


wahai
umat islam,,
bangkitlah,,
sedarilah,,
hidup kita 
semakin singkat
bagaimana
dengan bekalan kita ke sana

wahai
umat islam,,
tidakkah kita sedari
makin lama 
kita makin jauh 
terlalai dan 
terleka 
dengan segala
nikmat dan kurniaNya
kepada kita..

PhoNe,,,

0 comments





telefon aku,,walau tk secantik mana tapi ia penuh makna,,
kerana aku belinya dgn duit aku sendiri,,
ayah aku suruh beli,,sbb camera die bagus,,betul ke,,
masa beli kt kedai tu,,aku tnye staff kt situ,,die cakap warna phone ni ade satu je,,
aku pun percaya...
tapi sebenarnya ade warna lain,,
baru aku tahu,,
moralnya,,jangan cepat percaya kat orang,,
mesti selidik,,tnye orang lain dulu,,betul ke tak,,
sesuatu bende yang kita dapat tahu tu,,

tapi phone ni,,tk bnyak pilihan warna,,hanya ade 2 3 je yang aku jumpe setakat
ni,,ke ade lagi warna lain...

ni pulak baju utk mereka2,,klu sape yang suka safety2 ni,,
ke manja?klu ade makanan ke air ke tertumpah,,tk de la kena phone terus,,

KeLiru sangat2...

2 comments

hari ni..aku telah hadiri taklimat 
yang jais adakan utk kami2 yang hendak ke mesir,,,
dalam taklimat ni,,banyak yang diterangkan
 kepadakami,,syarat2 dan perjanjian kami antara mereka,,

Thursday, 22 April 2010

Award Lagi,,,

4 comments


award lg,,,kali ni dapat dari fara myra..
thanks banyak2,,sorry lambat accept,,,
fara u are my happening blogger friend,,hehe
moga relationship yang terbina berterusan,,
klu ade perkembangan terbaru bg tau ye,,
dengan menerima anugerah2 ni,,
lagi bersemangat untuk meneruskan 
dunia blog ni..
kerana ade sokongan dari kekawan blogger yang lain,,
kepada sesiapa yang hendak award ni,,
silakan boleh ambik,,
jadikan inspirasi anda utk terus berblogging,,

RaYe??

0 comments


picture yang hendak dikongsikan,,Plat motor ''Raye"
ade sesiapa jumpa plat moto macam nie di mana2 
jalan raya??
klu ade,,kongsikannya,,satu pengalaman
menarik ni,,
memang tk pernah nampak,,w'pun hanya plat motor,,
tetapi ia tetap lain dari yang lain,,
my friend picture,,time raya thn lepas,,2009

FoR aLL mY foLlower anD viSitor,,,

7 comments

award from me,,
just take it,,and put it on ur blog,,
setelah sekian lama tak bagi award kepada follower2
yang baru dan lama,,saya harap anda semua sudi mengambil award ni,,
buah tangan dari saya sempena saya dapat keputusan cemerlang,,
doakan kecemerlangan saya dunia dan akhirat,,
sementara saya masih ade di malaysia ni,,
nanti saya dah berlepas ke Mesir,,
tak tau la ade masa lg tak nak post entry kt dalam blog
ni,,apepun,,moleklah kiranya semua blogger yang disayangi terima 
award ni,,
kek ni memang comel,,
suke sangat pic ni,,memang comel
 so cute,,

Onion Head emoticonOnion Head emoticon

Award 2 Me....

2 comments

selamat malam semua,,kali ini,,entry tentang
award yang saya dapat,,thanks very2 much 4 the award Miss E-nA
i like ur blog,,,coz many recipe of food there,,especially,,cake kuih muih,,
hmmm memang lazat,,lagi2 klu time lapar,,singgah je kt sane
cm nak ambik je makanan yang ade kt sane,,
blog cik e-na,,memang cite tentang makanan
yang ade kaitan dan sangkut paut dgn dunia "kitchen"
jika ada sesiapa yang suka memasak dan ingin mencuba menu 
baru atau
masakan terbaru silalah ke blog cik e-na,,
mana tau ade jugak idea nk memasak atau menu untuk sajian
 makan petang,,
credit 4 cik e-na,,
Onion Head emoticon

Onion Head emoticon
Hehe..saya gembira cik e-na,,,

Wednesday, 21 April 2010

MeSiR...

0 comments





Hari ini,,sukacita hendak diceritakan kepada anda semua
adalah,,tentang
pencapaian yang aku telah capai setakat ni,,aku 
ingin kongsikannya bersama pembaca semua..
aku adalah pelajar S.A.M (sekolah agama menengah)
selangor,,
selama aku menjadi pelajar s.a.m,,banyak
perkara yang telah aku lalui dan pelajari,,
begitu juga dengan anda semua,,
masing2 mempunyai,,cerita,kisah hidup tersendiri..
motif utama gambar mesir diletakkan dan
 juga logo zakat dipaparkan adalah


Tuesday, 20 April 2010

JikA HaTi teriKat dengaN ALLaH

2 comments


"Apabila hati terikat dengan Allah, kembalilah wanita dengan asal fitrah kejadiannya, menyejukkan hati dan menjadi perhiasan kepada dunia - si gadis dengan sifat sopan dan malu, anak yang taat kepada ibu bapa, isteri yang







menyerahkan kasih sayang, kesetiaan dan ketaatan hanya pada suami."

Bait-bait kata itu aku tatapi dalam-dalam. Penuh penghayatan. Kata-kata yang dinukilkan dalam sebuah majalah yang ku baca. Alangkah indahnya jika aku bisa menjadi perhiasan dunia seperti yang dikatakan itu. Ku bulatkan tekad di hatiku. Aku ingin menjadi seorang gadis yang sopan, anak yang taat kepada ibu bapaku dan aku jua ingin menjadi seorang isteri yang menyerahkan kasih






MusLiMah meMang,,,(tak guNe)

2 comments



astaghfirullahala'zim,,,,3x
Saya percaya bahawa apabila anda mula-mula membaca tajuknya, dan membacanya mengikut intonasi yang betul, anda tersangat tidak bersetuju. Sebelum anda mengatakan rasa tidak puas hati itu, eloklah dahulu anda bertenang dan baca dengan teliti semua fakta yang dikemukakan.
Jika ada mana-mana point yang tidak tepat, nyatakan komen anda secara terbuka.


Monday, 19 April 2010

keLaLaiaN,,,

3 comments


ingin tahu entry kali ni cerita tentang apa,,zass,,,,,
laptop..semenjak saya menceburkan diri dalam dunia IT,Cyber Teknologi  ni,,,macam2 saya dapat,,
cthnya,,boleh cipta blog sendiri ikut style yang kita suka,,pastu dapat search maklumat,,,banyak maklumat yang boleh kita dapat,,,yang baik ada yang buruk lagi2 la ade,,,isy3,,

MakaN daging saudara sendiri>>

1 comments






apa die makan daging saudara sendiri??
sebenarnya,,topik yang hendak diutarakan adalah pasal mengumpat,,
mengumpat itu diibaratkan seperti memakan daging saudaranya sendiri..




Sunday, 18 April 2010

GraNny>>

10 comments
kampung halaman adalah satu destinasi yang menjadi kegemaran setiap
anak kota utk pulang beraya,,
setelah bertungkus lumus bekerja,,akhirnya
di sana jua tempat kembali,,
aku adalah seorang cucu,,
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...