Tuesday, 27 April 2010

Hide shout box


                            assalamualaikum,,kepada semua blogger2 yang dihormati,,saya hendak berkongsi widget baru yang saya dh jumpe cara nak buat die,,hehe ^O^...name widget ni shoutbox tersembunyi,,tujuannya utk jimat ruang atau trend terbaru,,(tapi tk tau masih baru lg atau dh lame)..kepada sesiapa yang suka mencuba widget tebaru silalah mencubanya,,=D..Tutorial ni boleh guna di blogspot dan wordpress. Jangan risau, senang je. Hanya copy paste je code kat bawah ni. Kalau pandai edit, edit lah apa yang patut. Rasanya tak edit pun dah cukup cun.






 firstly...
1.copy code di sini
  (masukkan  code shoutmix atau chatbox korang sekali. Kalau tak masukkan, macam mana nak ada kotak menjerit tu kat blog. hehe..copy code shoutmix/chatbox selepas perkataan ni ye..





MASUKKAN CODE SHOUTBOX KORANG KAT SINI 

Cara nak letak di blogspot :
Login dashboard blogger.com korang > layout > page elements >add a gadget (ruang sidebar)> pilih html > copy paste code kat atas >save

Cara nak letak di wordpress :
Login dashboard > pilih widget kat sidebar > drag text kat sidebar > copy paste code kat atas > save
*Title biarkan je kosong. Tak payah isi apa-apa.



p/s-klu ada yang masih tak 
        faham.. sila rujuk di bawah ni,
        untuk maklumat lanjut 
        sila klik di sini..
        credit for aizuddin.com    
      ...terima kasih,,,^_^

5 comments:

MR Bang Miji said...

anyway background song kt blog saudari ni lagu ape erk

MR Bang Miji said...

xleh komen kt chatbox. so drop by sini lar..hehe.

morning..kucingku jatuh dr tngkt 2 ...

Saiedah Syamielah said...

mr bangmijie-chatbox saya ade kt sidebar,,die tersembunyi sikit,,
^-^
lagu ni,,lagu nasyid terbaru kumpulan
(devotees-aku merinduimu),,=D

tot tot kecik said...

salam..

hehe ni yg best nih..
nk cri mende ni la..
cm da rmai je gune an..
tp males n xtau nk cri ktne..
wee~~

Saiedah Syamielah said...

w'salam,,best kan,,,=P..cubelah,,=D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...