Monday, 19 April 2010

keLaLaiaN,,,



ingin tahu entry kali ni cerita tentang apa,,zass,,,,,
laptop..semenjak saya menceburkan diri dalam dunia IT,Cyber Teknologi  ni,,,macam2 saya dapat,,
cthnya,,boleh cipta blog sendiri ikut style yang kita suka,,pastu dapat search maklumat,,,banyak maklumat yang boleh kita dapat,,,yang baik ada yang buruk lagi2 la ade,,,isy3,,

memang kita kene kawal diri kita..
dari search bende2 yang tk elok ni,,,yang penting matlamat utama kita search maklumat dr Google atau sbgnya utk ape,,sebenarnya,,sedar tak sedar,,dunia internet ni menyebabkan kita leka dan lalai secara nyata..
sbb ape,,klu duduk berhadapan dengan laptop sedar tk sedar,,rupa2nya dah berjam2 kita menghadap..
tapi rase cm baru je,,
selain tu,,memang banyak manfaat kita boleh peroleh,,
boleh download tu,,download ni,,
tapi ingat ape bende yang kita download tu,,
mendatangkan faedah ke tidak,,
sebab diri kita ni perlu sentiasa diperhati dan dperingat selalu
kerana "insan mudah alpa dan leka"
pokok utama bagi setiap ape yang kita nak buat perlulah
pasang niat yang betul dan membawa manfaat,,serta tidak
membawa kita ke arah kelalaian dan kealpaan
dan jauhkan diri dari perkara yang
menjadi punca kepada
kemaksiatan dan kemungakaran
اللهم فاطر السموات والارض،عالم الغيب والشها دة،رب كل شيء ومليكه،اشهد ان لا اله ال انت،اعوذ بك من شر نفسي،ومن شر الشيطان وشركه،وان اقترف على نفسي سوءا او اجره الى مسلم

maksudnya: Ya Allah, Tuhan pencipta langit dan bumi,yang mengetahui perkara ghaib dan nyata,Tuhan setiap sesuatu dan pemiliknya,aku mengaku tiada tuhan yang berhak disembah melainkan engkau,aku berlindung denganMu dari kejahatan diriku dan kejahatan syaitan dan gangguannya,dan aku berlindung daipada berusaha untuk melakukan kejahatan terhadap diriku atau aku mendorong umat islam (orang lain)melakukannya,,



 p/s - ingatan untuk diriku dan semua saudara seagamaku

3 comments:

Saiedah Syamielah said...

bagaimana pengalaman korang bile dpt laptop...lagi2 sendiri punye,,wah,,macam2 boleh buat,,,

fara myra said...

tao tape. smpai lupe na mkn.
sbaikk solat ta lupe.
hishhh. :P

Saiedah Syamielah said...

fara myra-betul tu..
macam tu la,,klu kite terlalu leka ,,syaitan memang nk kita lalai dr ingt bende yang utama kita perlu laksanakan,,

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...