Wednesday, 22 August 2012

Rahsia Nombor Peribadimu (Numerology)

Setiap orang dilahirkan bersama nombor yang ada 
pertalian dengan dirinya. Kedua-duanya akan 
mempengaruhi tingkah laku seseorang. 
Nak tahu nombor peribadi anda? Mari Kira..


Formula ringkas :
Campurkan tarikh lahir anda 
contoh : 28.7.1991 
2+8+7+1+9+9+1 = 37 
3+7 = 10
1+0 = 1
Hasil campur semua nombor, 
dan dapatkan jumlah nombor tunggal..Nombor 1
Lambang keunggulan, kejaguhan. Nombor 1 melambangkan kemakmuran, keutuhan diri, kekuatan, keberanian dan kekuasaan. Rumah yang bernombor satu pasti akan sentiasa makmur, tetamu juga suka datang kerana suasana yang tenteram, damai dan tenang. Kalau orang yang bernaung di bwh nombor ini dia seorang yang berani dan berwawasan jauh. Selain itu, dia turut mempunyai pendirian yang kukuh dan memiliki kekuatan fizikal dan mental.

Nombor 2
Nombor ini bersifat kekeluargaan. Bagi kamu yang bernaung di bawah nombor ini, kamu mempunyai semangat kekeluargaan dan juga ikatan hubungan yang sangat rapat. Bagi kamu, keluarga adalah keutamaan dan kepentingan. Selain itu, nombor 2 juga dikaitkan sebagai boros dan kuat berbelanja. Harus diingat, duit bukan mudah diperoleh dan sikap berjimat-cermat itu perlubagi kamu yang bernaung dibwh nombor ini.

Nombor 3
Ia adalah rahsia akal, bijaksana, keceriaan, kesuburan, keseimbangan, pembalasan dan penindasan. Bernaung dibwh menjadikan kamu seorang yang pintar dan bijaksana. Boleh menjadi pencipta yang baik tetapi bermula dengan kemusnahan. Setelah melalui beberapa kegagalan baru menikmati kejayaan. Selain itu, ia juga mudah untuk memiliki sesuatu kekayaan, benda, rumah, kereta, atau apa sahaja tetapi mudah pula melepaskannya. Sesiapa yang bernaung di bawah nombor 3 ini juga pintar menyelesaikan setiap masalah.

Nombor 4
Nombor ini membawa simbol rupa bentuk, kesempurnaan, kemantapan kedudukan, kewangan dan kehidupan. Selain itu, ia turut membawa lambang kekuasaan, kestabilan, dan lengkap. Ia stabil dan tak mudah digugat atau dipengaruhi. Pendek kata, mereka seorang yang tegas dan tidak mudah terpengaruh. Kekuatan mereka yang bernombor 4 ialah mampu melihat daya imaginasi. Ramai arkitek, jurutera dan pereka-pereka bernaung di bwh nombor ini.

Nombor 5
Ia adalah simbol kreatif, intelek, mampu mempengaruhi,mempunyai tahap intelektual yang tinggi, pemikir, bijaksana,dan pengkritik. Kekuatan penaung nombor 5 adalah pada kata-kata. mereka mampu mempengaruhi orang lain membuat keputusan dan seorang perayu yang cekal. Selain itu, mereka juga seorang yang pandai memujuk.

Nombor 6
Kalau nombor peribadi kamu nombor 6, kamu suka meramal dan boleh meramal dengan tepat. Hati kamu seperti tahu apa yang benar dan kamu juga sering mengikut kata hati. Pendek kata, kamu adalah seorang yang bermulut masin. kamu juga seorang yang suka berangan dan agak keras kepala. Jaga-jaga dalam pergaulan kerana kamu seorang yang sangat baik hingga tidak sedar ada yang sedang pijak kepala. 

Nombor 7
Nombor ini lambang perlindungan. Inilah nombor paling baik. Selain itu, ia juga lambang pembalasan, pemerintah, pelindung. Mereka juga bersifat melindungi dan mampu memerintah dengan baik. Bagi yang bernaung di bwh nombor ini, kamu sebenarnya seorang yang cukup ambil berat tentang benda-benda remeh dengan terperinci. Kamu seorang yang pembersih, suka kedamaian dan penegak keadilan. Kepada yang selama ini suka ambil kesempatan, tunjukkan siapa diri kamu yang sebenar.

Nombor 8
Simbol kekayaan! Ia mendorong ke arah menjadi semakin kaya dan juga masa hadapan yang cerah. Bagi kamu yang bernaung di bwh nombor ini, kamu sebenarnya seorang yang cukup murah hati dan suka membantu orang lain. kamu juga bekerja dengan kuat  untuk memastikan kamu dapat apa yang dihajati. Kamu juga seorang yang kuat mendesak dan suka memaksa orang lain. Sikap kurang sabar kamu juga perlu dibendung.

Nombor 9
Nombor ini lambang kebenaran. Ia juga lambang tenaga yang kuat. Sebab itulah ia menjadi simbol perjuangan, kepahlawanan, peperangan dan pertikaian. Bagaimanapun mereka yang bernaung dibwhnya mudah terlanjur dalam perbuatan dan percakapan atau suka lepas cakap. Tapi, jangan bimbang walaupun mudah terlanjur tetapi kamu seorang yang cukup sempurna dalam hal ilmu keduniaan. Kamu boleh dikatakan sebagai sumber maklumat pada kawan-kawan  - Sumber rujukan : Remaja No 599.

* Ini hanya sekadar hiburan, Jika terjadi, bermakna ia sekadar kebetulan 

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...