Friday, 28 September 2012

Oh Roti!


Gentle Bread 

Assalamualaikum w.b.t semoga kalian sihat sejahtera dan sentiasa dibawah naunganNya.

Perkongsian kali ini adalah mengenai 'Gentle Bread'. Al kisah, kini kami bergelar Super Senior, kami bercadang untuk mencari sedikit income, untuk future life katakan di tahun akhir pengajian di Bumi UKM ni. Sedang kami Ricky-ricky (survey) mana-mana job yang boleh kami kaut, finally we meet with the bakeryAs the result, we choose this job to started our planning. Truly for the first time datang bekerja, kena packing roti ke dalam plastik dan letak sticker harga mengikut jenis-jenis roti tu, syok juga experience macam ni. Penat dan letih itu sudah semestinya and for the next day, peluang untuk mengaut pengalaman menjadi lebih luas, iaitu tugasan kami beralih kepada kerja-kerja di balik tabir (kitchen) pula, kami diberi pengalaman untuk menguli doh tepung, pelbagai jenis roti kami uli, fuh! mantap, mana taknya kena uli directly, non stop punya, disebabkan tauke mendapat tempahan yang banyak, kami rasa dah macam mesin bergerak je. And the next stage? Tunggu..  Sebab kami baru je get along dengan job ni. Boleh la, paling kurang ada juga exercise di petang hari. Mana taknya, kalau tidak, mengular dalam bilik jawabnya, menembam macam ikan paus, terperuk di bilik macam kerbau berkubangMm, banyaknya perumpamaan.. 

" ... New Story, new experience, New life... "

Ku sentuh dirimu,
Oh terasa lembutnya,
Ku pegang erat,
Oh terasa kenyalnya..
Ku uli-uli ,
Oh betapa mudahnya kau ikut irama,

Kau memang gebu,
Kau memang lembut,
Kau memang manis,
Kau memang sedap

Baumu harum,
Baumu menggugat jiwa,
Baumu, aromamu punya rahsia,
Membuatkan kau terlalu istimewa..

Walau penat terasa,
Namun lega pengubatnya..

"... Mmm Lazat, Sedap dan Menyelerakan ... "

2 comments:

qasehazida said...

waah...seronoknya saeidah dpt kerja part time.blh cari income lebih sikit.>_<

SaEidah SyamIelah said...

hee..
memang niat nk cari duit income sikit..
nak kumpul duit sikit2... :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...