Sunday, 23 January 2011

Background template



Assalamualaikum,,semoga sihat sentiasa..di sini ada satu perkongsian bagi mereka yang hendak menukar background blog masing2 hanya menggunakan picture yang anda suka..

First: design > template designer 


Second: Background > upload image > choose from your own file > select the picture > done




Third: choose alignment > tukar don't tile kpd Tile > apply to blog




Cara untuk anda dapatkan background yang menarik antaranya di sini > background artistic
selain itu, anda boleh 'save as image' mana2 picture > save dalam desktop> klik di sini


Finished, sekiranya ade masalah boleh bertanya ^^..

4 comments:

Mr.NS said...

good info..tq..

Mr. TN_SkY said...

Gud One :-)tpi saiz picture pun kena sesuai kan? SkY salu crop je..huhu

ha..SKY dah follow k..datang dari kaki blogger :-)
Feel free to visit mine :-p

3 Happiness Versus 1 Pain, Who will win???

Aethanal Aulia Aszyahan Alvine said...

salam..thx ya atas tutorial ni..

Saiedah Syamielah said...

Mr Ns:

welcome ^^



Mr TN_Sky:

haah betul tu,,klu blh saiz tk terlalu besar..lebih kurang macam
thumbnail,,


Aulia:

sama2,,=)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...